“Du var Charlie, du var Paris, kommer du att vara Ankara ? ”

De här människorna är inte annorlunda. De råkade bara vara turkar !”
Så skriver brittiske James Taylor, som bor i Ankara, i ett uppmärksammat Facebook inlägg om på ett dygn delats av över ett hundratusen personer.img_8641I inlägget efterfrågar han medkänsla och empati för offren efter söndagens bombdåd mitt i centrala Ankara.

 Ett avskyvärt terrordåd som utfördes av PKK och dödade minst 37 och skadade 125.

Här är den svenska översättningen av hela inlägget som han skrev på engelska ! 

“För dem som inte vet om Turkiet, eller som distanserar sig från dessa attacker, kanske detta dåd kommer att öppna deras ögon.

Bombningen i kväll inträffade i en av de mest överbefolkade delarna av centrum, intill många busshållplatser med människor som väntar på att gå sina hem, i parken som många går till för en utekväll, för att sitta avkopplande och dricka te.

Det är samma som en bomb exploderar utanför Debenhams varuhuset på Drapery i Northampton, eller på New Street i Birmingham, eller på Piccadilly Circus i London.

Det kunde ha varit där du bor !

Kan du föreställa dig att vara där? Kan du föreställa dig platsen du passerar varje dag, busshållsplatsen du kliver av på, gatorna du korsar totalt utplånade?

Kan du föreställa dig offren? Tonåringarna som försöker hinna på bussen för att åka hem, morföräldrar som promonerar i stan, de människor som väntar på en taxi efter en lång dag av fylld av skratt  och umgänge under solen.

Kan du föreställa dig att de var engelsmän och denna attack var i England.

De här människorna är inte annorlunda. De råkade bara vara turkar !

Föreställ dig om människorna som dog idag istället var några av dem som du ser varje dag på väg till jobbet, personer precis som du och jag, vanliga, glada människor. Familjer, poliser, studenter, par. Kanske dina vänner. De här människorna är inte annorlunda. De råkade bara vara turkar”.

I motsats till vad många tror, ​​är Turkiet inte Mellanöstern. Ankara är inte en krigszon, det är en normal modern pulserande stad, precis som alla andra europeiska huvudstad, och Kizilay är den absoluta hjärtat i stadskärnan. 

Det är mycket lätt att se på terrorattacker som inträffar i London, i New York, i Paris och känna smärta och sorg för de offren – varför inte känna samma för de som dog och skadades i Ankara?”

Är det för att du helt enkelt inte inser att Ankara inte skiljer sig från någon av dessa städer?

Är det för att du tror att Turkiet är ett övervägande muslimskt land, som Syrien, som Irak, liksom länder som befinner sig i ett tillstånd av inbördeskrig, så därför Turkiet måste vara densamma och eftersom du inte bryr sig om sådana länder, varför ska du bry dig om Turkiet? 

Om du inte tror att dessa attacker i Ankara påverka dig, eller så kan du inte känna samma smärta som du kände under Paris eller London attacker, då kanske bör du sluta att tänka varför, varför är det att du tycker det så. 

Turkiet är ett fantastiskt land med verkligen underbara människor. Jag har aldrig känt mig mer välkomna, mer glad, mer säker än jag gör här.

Ankara är mitt hem, det har varit under de senaste 18 månaderna, och det kommer att fortsätta att vara mitt hem.

Du var Charlie, Du var Paris. Kommer du att vara Ankara ?

James Taylor  i Ankara

Vad ska man säga?

Säger vi tillsammans att “Vi är Ankara” eller ? !

TANER YILDIZ

 
     

 
 

 

Bir Cevap Yazın