Vårt hjärta brinner….

Våra sorg är så stor …

Deniz Arda

Kustjägare
Norrlandsjägare
Flygbasjägare
Fallskärmsjägare

Deniz Arda var jägarsoldaternas jägarsoldat…
Deniz Arda var den sötaste och smartaste jägarsoldaten.

Du har inte lyckas klara en, inte två, inte tre, utan fyra av de 4 samtliga jägarutbildningarna.

Du var kustjägare och specialistofficerare med ansvar för försvaret av den svenska kusten från norr till syd samt den magnifika svenska skärgården från Haparanda till Blekinge med tiotusentals skär, holmar och öar.

Du var en orädd krigare som gömde sig i Sveriges djupa skogar, samt åkte skidor i den oändliga arktiska snön för att bakhålla fienden i den iskalla arktiska kylan som fryser mannens blod i kroppen.

Du var en elitsoldat som var väldigt skickligt att samla underrättelse och spana noggrant. Du var svenska krigplanens ögon och öron på marken som visade dem målen exakt på marken samt flygvägledningen.

Du klädde dig på svart bälte i Taekwondo redan vid 13:e åldern.

Du har alltid gått igenom alla tuffa militärtest i armen som du måste. Du har framgångsrikt genomfört varje utbildning som du hade deltagit i främsta leden med uppskattning.

Du var den smartaste och klipska. Du var den sötaste och gulligaste.

Deniz med sin mamma Sukran Arda.

Du var uppfostrad av en välutbildad och medveten lärarmamma. Du var självsäker och hade självförtroende.

Med hjälp av dina fina egenskaper klättrade du snabbt upp i karriären i armén. Du blev älskad i varje bataljon eller pluton som du tjänstgjorde på, samt förvärvade nya kontakter mycket lätt och imponerade varje kollega som du träffade.

Du bar på din stolta bröst dina välförtjänta medaljer och utmärkelser vid dina unga åldern samt uppnådde till posten som befälhavare för jägarskolan.

Du var en stark krigare men du var också väldigt emotionella. Du tyckte inte alls om gräl och konflikt. Du brukade gå emellan och ingripa direkt i heta diskussioner hemma eller på jobbet och försöka förena parterna.

Du var en stilig och gullig officer med utstrålning.

Det berodde tydligen på din mammas Tjerkessiska påbrå. Din far var från egeiska Ayvalik därav du var van med havet från dina förfäder.

Du var så söt och så charmig att du gjorde till och med det världens känslomässigt mest ”iskalla” svenskar till lika emotionella ”som oss”

Med hängivna svenskarnas frivilliga och uppriktiga deltagande både ekonomisk och moralisk, du blev föremål för en sökningskampanj som aldrig setts tidigare i svensk historia.

Tyvärr du gick bort plötsligt bara vid 31 år gammal…

Vad ska vi säga?

Kära Deniz Arda med ett vackert hjärta och styvt handled.

Vi ska aldrig glömma dig !

Vi har inte känt dig förut.
Vi hörde din existens först när du försvann.

Vi kände dig från dina foton som sprider charm, sympati och uppriktighet, som utstrålar din lysande glöd och vad människor som kände dig berättade om dig.

Vi lärde känna dig från din självsäkra och modiga hållning.

Vi öppnade plats för dig i våra hjärtan på grund av just din unika charm och sötma som du kan bara tävla med en bebis.

Vi kände just den skönheten som du bar i din fina hjärta i våra egna fina hjärta.

Vi fäste oss mentalt till dig i flera veckor i hopp om att få höra goda nyheter från dig.

Du ändrade militärens hårda och otrevliga ansikte som vi var van med med din sympatiska och gulliga ansikte.

Du berörde alla. Svenskar kände dig nära sig som svensk, turkar kände dig nära sig som turk.

Du var den mest framgångsrika exemplet på anpassningen och integrationen med det samhälle man lever i.

Du blev en förebild för den nuvarande och framtida ungdomar i den svensk-turkiska gemenskapen. Du visade oss att varje dörr som vi tycker eller tror är låst och stängt evigt för oss i det svenska samhället kan öppnas efter varandra med viljan och ansträngning …

Du berört oss alla samtidigt.

Du förenade oss alla som härstammar från Turkiet; turkarna, kurderna, syrianerna, aleviterna, sunnierna, höger- och vänsternisterna, urbaniterna och bönderna i denna djupa sorg. Du fick oss allihoppa att känna samma sorgen och samma känslan första gången i Sverige..

Många ser dig liksom en släkting, eller nära sin familj. Därför många av oss känner samma sorg och smärta om det vore att förlora egna nära och kära. De känner att en eld brinner inombords som bränner ens hjärta.

Vårt hjärta brinner…

Svenska folket och Svensk-Turkiska Gemenskapen är stolta över att ha en modig och charmig son med ett guldhjärta som du samt för dina stora insatser för vårt land.

Må Gud vila din själ i himlen ..

Sov i frid i paradiset kära Deniz …

Vila i frid Deniz Arda …

TANER YILDIZ

Vårt hjärta brinner….” üzerine bir yorum

  1. Maria

    Såå vackert, har följt det letandet från dag 1. Ville inte släppa tron … var ska de gudarna älska dö unga 😔

Bir Cevap Yazın